Infrawerk oude asfaltcentrale in Helmond

asfaltcentrale Helmond

De oude Brabantse Asfaltcentrale (BAC) wordt geheel herontwikkeld. A. Jansen B.V. werkt hieraan mee met infra werkzaamheden en de recycling van het breekpuin en grond. Het 4 hectare grote terrein aan de Churchillaan in Helmond is in bezit van BAM Infra.

Infrawerkzaamheden

De divisie Jansen Infra heeft in een eerdere fase de onderliggende fundering en bestrating opgebroken en het ondergrondse leidingwerk verwijderd. Dit waren overblijfselen van de betoncentrale en het kantoorgebouw die in een eerder stadium zijn gesloopt. Daarnaast hebben we stukken met mineralen en olie verontreinigde grond gesaneerd.

Depots

Het schone betonpuin uit de sloop- en opbreekwerkzaamheden is met een mobiele zeef ter plekke gescheiden van de grond. Deze rest- en afvalstromen lagen een tijd opgeslagen in depots op het terrein. Door bemonstering kon worden bepaald waar de afvalstromen voor worden gebruikt.

Verwerking tot nieuwe bouwmaterialen

Circulariteit infra, het schone betonpuin, teerhoudend asfalt en verontreinigde grond wordt ingenomen door Jansen Recycling voor reiniging en verwerking tot secundaire grondstoffen, voor de productie van nieuw bouwmateriaal. Het streven is dat zoveel mogelijk wordt hergebruikt voor de fundering van de nieuwe bebouwing en de bestrating op het terrein.

Contact

Wilt u meer weten of bekijken wat wij u kunnen bieden voor uw project? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier