Verwerking vervuilde grond bouwlocatie Christinaplantsoen

vervuilde grond bouwlocatie Christinaplantsoen

Eind 2020 zijn de oude bungalows aan het Christinaplantsoen in Deurne gesloopt, om plaats te maken voor nieuwbouw. Woningbouwvereniging Bergopwaarts realiseert op deze locatie 26 levensloopbestendige woningen. Voordat de bouw kon starten heeft Jansen Recycling de vervuilde grond op de bouwlocatie ingenomen en verwerkt. Op deze manier werken we mee aan de transformatie van het Christinaplantsoen tot een aantrekkelijke woonomgeving in het groen.

Vervuilde grond op de bouwlocatie

Tijdens het bouw- en woonrijp maken van de bouwlocatie in de zomer van 2021 bleek de bovengrond verontreinigd te zijn met olie. De vervuilde grond is door Jansen Recycling ingenomen, gereinigd en verwerkt.

Voor de start van de zomervakantie werd in enkele dagen ruim 6.000 ton vervuilde grond afgevoerd naar onze grondreinigingsinstallatie in Helmond, voor extractieve reiniging. Bij deze vorm van grondreiniging ontstaat een schone zandfractie als eindproduct dat als hoogwaardige secundaire grondstof geschikt is voor toepassing in betonmortel en betonwaren.

Deze succesvolle samenwerking en het snelle handelen werd mogelijk gemaakt door een goede afstemming, voorbereiding en planning.

Na de sanering- en grondwerkzaamheden kon de bouw van de woningen eind 2021 van start gaan. De woningbouwvereniging hoopt in de zomer van 2022 de sleutels over te dragen aan de nieuwe bewoners.

Bestrijding Japanse Duizendknoop

Aanvullend hebben we op de Haspelweg in Deurne in opdracht van woningbouwvereniging Bergopwaarts de Japanse Duizendknoop bestreden. Het is noodzakelijk om deze inheemse woekerplant te verwijderen om ook in de toekomst deze locatie en de directe omgeving onderhoudsvriendelijk te houden.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over wat te doen bij vervuilde grond op bouwlocaties? Wij informeren u graag vrijblijvend. Neem gerust contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier