Wat betekent een CSC certificering?

Betonproductie zorgt voor hoge CO2 uitstoot

Beton is het ultieme bouwmateriaal wat overal op de wereld gebruikt wordt. We kunnen simpelweg niet zonder, maar het moet wel milieuvriendelijker. De productie van beton veroorzaakt namelijk veel CO2-uitstoot. Om een idee te geven: het bouwmateriaal is verantwoordelijk voor 5 tot 7% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Het cement in het beton is de grootste vervuiler.

Beton van secundaire bouwgrondstoffen

Als één van de sectoren met de hoogste CO2 footprint ontstaat er logischerwijs een toenemende druk om beton te verduurzamen. Als betonproducent is Jansen Beton hier al jarenlang succesvol mee bezig. In ons beton worden uitsluitend gecertificeerde secundaire bouw(grond)stoffen toegepast die ontstaan door reststromen uit de bouw te recyclen. Op deze manier sluiten wij de keten, ontlasten we natuurlijke bronnen en creëren we een verantwoorde ecologische footprint. Het is daarbij belangrijk om de verantwoorde herkomst van ons beton en onze productiemethode aan te tonen. Om onze klanten dit inzicht te geven, hebben wij onze CSC certificering behaald.

Wat betekent de CSC Certificering?

Met het CSC-keurmerk gaat Jansen Beton nóg een stap verder. CSC staat voor Concrete Sustainability Counsil en is een wereldwijd certificatiesysteem bedoelt om betonproducenten en klanten inzicht te geven in de wijze waarop de bedrijven milieuvriendelijk, maatschappelijk en economisch verantwoord presteren. Hierbij wordt gekeken naar de herkomst van grondstoffen, de productiewijze en verschillende economische, maatschappelijke en milieuvriendelijke invloeden. Met het CSC-certificaat kunnen onze klanten erop vertrouwen dat het beton, naast een verantwoorde herkomst uit gecertificeerde secundaire grondstoffen, ook duurzaam geproduceerd is.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de CSC-certificering bij Jansen Beton? Neem gerust contact op of bekijk hier de certificaten.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier