Wat is circulair ondernemen?

Bij A. Jansen B.V. gaan we altijd voor de beste en meest duurzame oplossing. Voor onze klanten maar ook vanuit onze verantwoordelijkheid naar het milieu. De mondiale afvalberg is sterk groeiende en biedt in principe genoeg grondstoffen om te kunnen voorzien in onze toekomstige materiaalbehoefte. Ons motto is dan ook om niets te verspillen.

Circulair ondernemerschap
Wij zien afvalstromen als potentiële nieuwe bouwstenen voor de bouwsector. Daarom hebben wij de afgelopen decennia geïnvesteerd in de ombouw van onze verschillende bedrijfsactiviteiten tot één efficiënte, circulaire keten. Hierdoor zijn wij in staat om reststromen uit bouwprojecten en GWW-werken te recyclen, waardoor deze hergebruikt kunnen worden als gecertificeerde, secundaire grondstoffen voor bijvoorbeeld de beton- en asfaltindustrie. Ook wel Urban Mining genoemd.

Gecertificeerde secundaire grondstoffen
Uit bouw- en GWW-werkzaamheden komen veel verschillende reststromen vrij zoals betonpuin, verontreinigde grond en teerhoudend asfalt. Onze verschillende recyclingtechnieken stellen ons in staat om deze minerale reststromen om te zetten in gecertificeerde, secundaire grondstoffen zoals betongranulaat, gereinigde grond, zand en grind, die opnieuw toegepast kunnen worden in de bouwsector. Ook recyclen wij autoshreddermateriaal, welvaartschroot en andere shredderstromen tot herbruikbare materialen.

Jaarlijkse verwerking van ca. 1 mln ton aan reststromen via Urban Mining
Bij A. Jansen B.V. behandelen we meer dan 1,2 miljoen ton aan inerte afvalstromen per jaar. 95 % hiervan wordt als gecertificeerde, secundaire producten hergebruikt. Dit kan binnen ons bedrijf zijn – als toeslagmateriaal voor ons betonmortel en Legioblock betonblokken. Maar ook buiten onze organisatie worden de hoogwaardige producten afgenomen ten behoeve van bouwprojecten en GWW-werken. Wij streven ernaar om binnen 5 jaar zelfs 99,9% circulair te zijn.

vervuilde grond; bouwlocatie; bodemonderzoek Gecertificeerde secundaire grondstoffen

Certificering
Kwaliteit en transparantie staan bij A. Jansen B.V. voorop en om dit te borgen zorgen wij ervoor dat onze recyclingprocessen en de output daarvan voldoen aan de strikte wet- en regelgeving. Onze secundaire grondstoffen zijn dan ook allemaal gecertificeerd volgens de geldende regelgeving, dat de kwaliteit en betrouwbaarheid geborgd blijft. Hiervoor worden wij zeer frequent op geauditeerd door externe partijen.

Bij vragen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier