Eco2floor is ideaal voor duurzame woningbouwprojecten

eco2floor duurzame woningbouwprojecten

De duurzame gietdekvloeren van eco2floor worden steeds vaker toegepast in grootschalige woningbouwprojecten. De samenstelling van het mengsel bestaat uit industriële reststoffen, waardoor minder primaire grondstoffen nodig zijn voor de productie. De toepassing van eco2floor gietdekvloeren draagt daarmee bij aan milieubewust bouwen.

Duurzaam bouwen met eco2floor

Het duurzame karakter zit hem vooral in het bindmiddel. In eco2floor wordt gegranuleerde hoogovenslak toegepast. Dat is een zuiver bijproduct uit de staalindustrie dat tot het hoogwaardige bindmiddel eco2cem wordt gemalen. Dit cementachtige bindmiddel vervangt het traditionele Portland cement dat al tientallen jaren wordt toegepast in beton. Bij de productie van eco2cem wordt aanzienlijk minder CO2 uitgestoten dan bij cement, terwijl  het gelijkwaardige eigenschappen heeft als cement en ook voor een sterkt eindproduct zorgt.

Daarnaast kan eco2floor door de hoge sterkte-eigenschappen veel dunner worden toegepast. Dat betekent dus dat er minder materiaal nodig is en dus minder transport. De toepassing van eco2floor gietdekvloeren levert dus een serieuze meerwaarde voor het milieu. Eco2floor is daarmee ideaal om toe te passen bij klimaatbewuste woningbouwprojecten.

Eigenschappen van eco2floor gietdekvloeren

Naast de duurzame bindmiddelcombinatie heeft eco2floor meerdere gunstige eigenschappen ten opzichte van gesmeerde zandcementdekvloeren:

  • Snelle droogtijd; beloopbaar na 24 uur en belastbaar vanaf 72 uur
  • Snel aan te brengen onder arbeidsvriendelijke omstandigheden; eco2floor kan staand worden gegoten, vloeit makkelijk uit en is eenvoudig vlak te maken
  • Ondervindt nagenoeg geen krimp
  • Uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming door de goede warmtegeleiding
  • Gebruik van standaard cementgebonden primers en tegellijm is mogelijk.
  • Volledig recyclebaar als betonpuin

Verwerkingsgemak eco2floor

Ook is eco2floor verpompbaar en door de homogene en vloeibare structuur eenvoudig te verwerken. Hiermee combineert eco2floor de voordelen van handmatig gesmeerde zandcement dekvloeren met het verwerkingsgemak van gipsgebonden (anhydriet) gietvloeren.

Dit type gietvloeren wordt alleen vervaardigd door gecertificeerde betoncentrales en is alleen beschikbaar via erkende verwerkers. De verwerker in uw regio levert de eco2floor mortel per truckmixer aan op de bouwplaats en de vloerlegger pompt de betonmortel naar binnen met een vloerpomp. De vloerlegger maakt daarna de vloer vlak vanuit staande positie met een rei, waarna het direct geschikt is voor een eindafwerking.

Door het verwerkingsgemak kan een oppervlakte van 1000m2 per dag worden gerealiseerd.

Circulaire gietdekvloeren

Bijkomend duurzaamheidsaspect is dat de gietdekvloeren aan het eind van de levensduur 100% recyclebaar zijn als betonpuin. Dus niet alleen de productie en toepassing van het materiaal is een stuk duurzamer; eco2floor draagt ook bij aan toekomstbestendig bouwen.

Eco2floor toegepast in Ecodorp Boekel

Ecodorp Boekel is een woningbouwproject waar enkel duurzame en klimaatbestendige materialen worden toegepast. Eco2floor paste dus goed bij de duurzaamheidsambities van de initiatiefnemers en toekomstige bewoners. De gietdekvloeren zijn gestort op een betonnen fundering van het cementloze geopolymeerbeton. Jansen Beton leverde de leverde de gietvloeren én de fundering voor dit project. Lees hier meer over eco2floor voor Ecodorp Boekel.

Eco2floor voor uw woningbouwproject?

Jansen Beton is vooruitstrevend in de vervaardiging van eco2floor. Wij maken als dealer onderdeel uit van het landelijk netwerk van betoncentrales en verwerkers. Geïnteresseerd in de toepassing van eco2floor voor uw bouwproject? Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies en een prijsopgave.

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier