Voorbereidingen bouw studentenwoningen TU Eindhoven

Op de campus van TU Eindhoven worden ruim 700 nieuwe studentenwoningen gerealiseerd in twee woontorens en een studentendorp. Door het huidige tekort aan studentenhuisvesting in Eindhoven is deze nieuwbouw zeer welkom. Voordat de bouw start maakt Jansen Infra in opdracht van de universiteit het terrein bouwrijp.

studentenwoningen TU Eindhoven studentenwoningen TU Eindhoven

Ontmoetingsplek voor studenten

De nieuwe studentenwoningen komen op de locatie waar eerst het Paviljoen stond; het eerste gebouw van de TU/e uit 1956. Op deze plek worden nu twee woontorens gerealiseerd van 50 meter hoog en met 16 woonlagen. Tussen de twee torens komt het studentendorp met nog zo’n 90 woningen, verdeeld over 5 straatjes. Deze woningen zijn vooral bestemd voor groepswonen. Bij de nieuwe studentenhuisvesting is veel aandacht voor de aanleg van recreatief groen en ontmoetingsruimten voor studenten, om een aantrekkelijke plek te creëren voor de toekomstige bewoners.

Voorbereidingen bouw

Jansen infra maakt het kavel bouwrijp waar de flatgebouwen en woningen gaan komen. We voeren het nodige grondwerk uit en leggen het hoofdriool en de putten aan. Daarna kan het uitvoerend bouwbedrijf aan de slag met de bouw. De bouwwerkzaamheden starten volgens de planning in november 2022 en duren naar verwachting 1,5 jaar. Wanneer de bebouwing grotendeels is gerealiseerd maken wij het straatwerk, de kolken en de aansluitingen op het riool.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over de voortgang van dit project contact met ons op.

studentenwoningen TU Eindhoven

Kunnen wij u helpen?

Voor persoonlijk advies belt u naar:
Of stel uw vraag via het contactformulier
Contactformulier